SOA zelftest bestellen? – Ikwilvanmijnsoaaf.nl

Ik wil van mijn SOA af

De snelste SOA test van Nederland

Wij testen alle mogelijke SOA’s en leveren direct de behandeling in samenwerking met Pharmacy Apotheken.

 • Voor 11.30u besteld vandaag in huis.
 • Later? Voor 23.59u volgende dag in huis.
 • 100% anoniem en discreet verstuurd.
 • SOA test inclusief behandeling (indien nodig).
 • Geen wachttijd zoals bij huisarts of GGD.

Beoordeeld met een 4.7 door onze klanten

Test jezelf vandaag discreet en anoniem op alle soorten SOA

 • Voor 11.30u besteld vandaag in huis.
 • Later? Voor 23.59u volgende dag in huis.
 • 100% anoniem en discreet verstuurd.
 • SOA test inclusief behandeling (indien nodig).
 • Geen wachttijd zoals bij huisarts of GGD.

Stap 1

Bestel een thuistest

Denk je een SOA opgelopen te hebben? Bestel een thuistest wanneer je het 100% zeker wil weten. Wanneer je jouw test vóór 23:59 bestelt, heb je deze de volgende dag anoniem in huis.

Stap 2

Stuur je thuistest terug naar het lab

Onze BIG geregistreeerde artsen controleren je thuistest en geven de uitslag binnen 24 uur door aan ons. De uitslag kun je inzien via de Mijn Uitslag pagina

Stap 3

Laat je behandelen

Positieve uitslag? Bij Ikwilvanmijnsoaaf.nl heb je binnen 48 uur een behandeling. Deze is volledig anoniem!

De voordelen van een SOA zelftest bestellen bij ikwilvanmijnsoaaf.nl

Een SOA zelftest bestellen bij ikwilvanmijnsoaaf.nl heeft een flink aantal voordelen, deze hebben we voor jou hieronder uitgelicht:

Gemakkelijk en toegankelijk een SOA zelftest bestellen

Een heel groot voordeel van het bestellen van een SOA thuistest bij ons is dat deze gemakkelijk en toegankelijk zijn. Zo hoef je niet eerst een afspraak te maken bij de huisarts of GGD (vaak met lange wachttijden) of te wachten in een wachtkamer waar het voelt alsof iedereen je aanstaart. Een SOA zelftest bestellen is een stuk makkelijker, je hoeft alleen onze online SOA zelftest kit te bestellen, deze in alle rust thuis doen en de monsters daarna terug sturen naar het lab voor de analyse. Dit bespaart dus een hoop tijd en moeite.

Anonieme SOA testen

Zoals al eerder genoemd, voelt niet iedereen zich fijn bij het idee om naar een huisarts of GGD te gaan om zich te laten testen op een SOA, vooral als ze uit een klein dorp komen of bekend zijn in hun eigen buurt. Onze SOA testen zijn 100% anoniem, wij werken namelijk niet samen met zorgverzekeraars dus er kan geen dossier aangemaakt worden. Daarnaast versturen wij de SOA test discreet naar je op in een discrete verpakking. Dit zou je dus zelfs naar je werk kunnen laten versturen bijvoorbeeld.

Testen op alle SOA's

Wij testen niet op 1 soort SOA (chlamydia of gonorroe), Nee, wij testen op alle SOA’s! (Chlamydia, Gonorroe, Trichomonas én Mycoplasma). Dit is uniek in Nederland en dat allemaal voor dezelfde prijs! Dus als je een SOA “zou” hebben, wij sporen het op.

Snelle uitslag

Als je een SOA test aanschaft bij ikwilvanmijnsoaaf.nl garanderen wij je dat je uiterlijk binnen 48 uur de uitslag hebt. Bestel je bijvoorbeeld op maandag voor 23:59 uur je SOA zelftest? Dan heb je woensdag aan het einde van de dag je uitslag. De GGD en andere instanties hebben wachttijden van drie à vier weken voor überhaupt het afnemen van een test, daarna dien je nog een week te wachten op de uitslag. Bij ons duurt het traject drie werkdagen, van bestellen tot de uitslag.

Vroege detectie

Door het testen op SOA’s laagdrempeliger te maken hopen we dat mensen zich ook eerder zullen testen. Vroege detectie en behandeling zijn namelijk essentieel om de verspreiding van een SOA te voorkomen, maar ook om de risico’s voor je eigen (seksuele) gezondheid te minimaliseren. Zo kan het niet op tijd behandelen van een SOA leiden tot langdurige problemen, zoals onvruchtbaarheid.

Hulp bij een positieve test

Heb je de SOA zelftest gedaan en ben je positief getest? Dat kan schrikken zijn! Maar maak je geen zorgen, wij verzorgen gelijk je behandeling in samenwerking met onze eigen arts en met Pharmacy apotheken! Je kunt dus dezelfde dag al je medicatie afhalen of wij versturen het volledig discreet en anoniem naar je toe! (En dit zit allemaal bij de prijs inbegrepen, dus de test én eventuele behandeling). Wij geven om jou en je seksuele gezondheid.

SOA zelftest bestellen?

Dat kan!

Er zijn een aantal dingen die we liever niet bespreken met onze vrienden, kennissen of familie. Een goed voorbeeld hiervan is je seksuele gezondheid en seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s). Toch is het belangrijk om deze dingen bespreekbaar te maken. Een SOA is natuurlijk niet echt iets waar je op zit te wachten, maar het kan jammer genoeg iedereen overkomen.

En het overkomt steeds meer mensen. Het RIVM meldt namelijk een forse toename aan SOA-diagnoses in 2023. Vooral gonorroe komt steeds meer voor. In de eerste helft van 2023 stelde de GGD bijna 6700 gonorroe-diagnoses vast. In heel 2022 waren dat er 10.600. Dit is een stijging van vijftien procent. Cijfers van huisartsen en particuliere aanbieders van SOA-testen vallen hier niet onder, het werkelijke aantal ligt dus waarschijnlijk nog hoger.

Deze stijgende lijn in SOA-diagnoses is niet iets van het laatste jaar, eigenlijk gaan de cijfers al sinds 2014 gestaag omhoog. En dat is misschien niet zo gek, er is steeds minder voorlichting. Van de jaren 90 tot 2011 werden er “Vrij Veilig campagnes” gehouden, sinds deze zijn gestopt lijken jongeren de boodschap te missen om zich te beschermen tegen SOA’s. Uit onderzoek blijkt dan ook dat condoomgebruik sterk afneemt onder jongeren. Vraag het aan tien mensen en zeker acht van deze tien mensen hebben wel eens (orale) seks zonder condoom gehad.

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen en daarom raden wij altijd aan om een condoom te gebruiken (ook bij orale seks), maar als dit nou een keer vergeten is, of als de condoom per ongeluk gebroken is en je je zorgen maakt om een SOA is er altijd een oplossing… het doen van een SOA zelftest!


Veel gestelde vragen

Een uniek alles in één concept. Test jezelf anoniem op SOA’s en andere intieme gezondheidsproblemen, thuis en direct. Bij een positieve test regelen wij de behandeling voor je, ook vanuit huis.

Een SOA zelftest, wat is dat?

Veel mensen voelen zich ongemakkelijk als ze een afspraak bij de huisarts of GGD moeten maken voor een SOA-test en stellen deze daarom uit of maken überhaupt geen afspraak. Maar wist je dat je niet per se naar een huisarts of naar de GGD hoeft om een SOA-test te doen? Je hebt namelijk ook zoiets als een SOA zelf test.

De naam spreekt eigenlijk al vrij voor zich, maar een SOA zelftest is een test die je zelf koopt en zelf doet (zonder pottenkijkers dus). Nadat je deze test in het comfort van je eigen huis hebt afgenomen, stuur je de test op naar een laboratorium. Daar wordt deze onderzocht op SOA’s. Zodra deze onderzocht is krijg je al snel de uitslag.

Wat zijn de symptomen van Chlamydia?

 1. Vaak geen symptomen.
 2. Brandend gevoel bij plassen.
 3. Afscheiding uit vagina/penis.
 4. Pijn in onderbuik of testikels.
 5. Bloedingen tussen menstruaties (vrouwen).
 6. Pijn tijdens seks (vrouwen).
 7. Rectale symptomen (pijn, afscheiding, bloeding).

Wat zijn de symptomen van Gonorroe?

 1. Vaak geen symptomen.
 2. Veranderde afscheiding uit vagina/penis.
 3. Brandend gevoel bij plassen.
 4. Pijnlijke/zwollen testikels.
 5. Vaginaal bloeden tussen menstruaties.
 6. Rectale symptomen (afscheiding, jeuk, pijn).
 7. Keelpijn (bij orale seks).

Wat voor soorten SOA testen bieden jullie aan?

 1. SOA test Urine Compleet, inclusief behandeling
  1. Geschikt voor zowel man als vrouw.
  2. We testen hierbij op: Chlamydia, Gonorroe, Trichomonas en Mycoplasma.
 2. SOA test Chlamydia en Gonorroe, Inclusief behandeling
  1. Geschikt voor zowel man als vrouw.
  2. We testen hierbij op: Chlamydia en Gonorroe
 3. SOA test vaginaal Chlamydia en Gonorroe, Inclusief behandeling
  1. Alleen geschikt voor vrouw.
  2. We testen hierbij op: Chlamydia en Gonorroe.
 4. SOA test keel Chlamydia en Gonorroe, Inclusief behandeling
  1. Geschikt voor zowel man als vrouw.
  2. We testen hierbij op: Chlamydia en Gonorroe.
 5. SOA test anal Chlamydia en Gonorroe, Inclusief behandeling
  1. Geschikt voor zowel man als vrouw.
  2. We testen hierbij op: Chlamydia en Gonorroe.
 6. SOA test bloed HIV en AIDS, Inclusief behandeling
  1. Geschikt voor zowel man als vrouw.
  2. We testen hierbij op: HIV en AIDS.
 7. SOA test bloed HIV, AIDS en Syphilis, Inclusief behandeling
  1. Geschikt voor zowel man als vrouw.
  2. We testen hierbij op: HIV, AIDS en Syphilis.

Hoeveel kost een SOA zelftest en behandeling?

Onze SOA thuistesten kosten per test:

Chlamydia € 59,-
Gonorroe € 59,-
Trichomonas € 59,-
Mycoplasma € 59,-

Indien je positief test zijn de kosten van een nabehandeling als volgt:

Chlamydia € 42,50
Gonorroe € 73,50
Trichomonas € 42,50
Mycoplasma € 45,-

Een nabehandeling kan op 3 manieren verwerkt worden:

Binnen 1 uur in behandeling genomen € 99,-
Binnen 24 uur in behandeling genomen € 89,-
Binnen 72 uur in behandeling genomen € 79,-


Voorbeeld: Je test positief op Chlamydia en wilt binnen 72 uur je nabehandeling ontvangen dan zijn de kosten € 42,50 + € 79,- = € 121,50.

Hoe werkt het bestelproces?

Wanneer je denkt een SOA opgelopen te hebben kun je eenvoudig én anoniem een test bij ons bestellen. Wij versturen de test dezelfde dag nog naar je. Bestel je voor 11:00 uur? Dan krijg je de test vandaag nog thuisbezorgd.

Wanneer je de test thuis hebt ontvangen kun je deze afnemen en versturen naar ons laboratorium. Wij checken deze test op de 4 meest voorkomende SOA’s. 

Bekijk je uitslag via de pagina Mijn uitslag, wanneer deze positief is bestel je de nabehandeling bij ons.

Kan ik een nabehandeling bij jullie bestellen als ik ergens anders positief ben getest?

Ja, wij zijn aangesloten bij Pharmacy apotheken en verzenden ook een nabehandeling indien je ergens anders een positieve uitslag hebt ontvangen.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten voor een SOA zelftest bedraagt € 4,95

SOA kennisbank

Een uniek alles-in-één concept. Test jezelf anoniem op SOA’s en andere intieme gezondheidsproblemen, thuis en direct. Bij een positieve test regelen wij de behandeling voor je, ook vanuit huis.

Wat is Gonorroe?

Gonorroe is een infectie die zowel mannen als vrouwen treft, zich nestelend in de slijmvliezen van de penis, vagina, mond, keel, en anus.

Wat is Chlamydia?

Chlamydia is een seksueel overdraagbare aandoening die wordt veroorzaakt door de bacterie Chlamydia trachomatis.

Wat is Mycoplasma?

Mycoplasma genitalium is een bacterie die kan worden overgedragen via seksueel contact en die verantwoordelijk kan zijn voor seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s

Samen staan we sterker dan ooit

We weten als geen ander hoe belangrijk het is voor de LGBTQIA+ community om anoniem te kunnen testen.

Bij Ikwilvanmijnsoaaf.nl willen we jou een inclusieve en ondersteunende omgeving bieden, ongeacht wie je bent. Onze toewijding aan seksuele gezondheid geldt voor iedereen, ongeacht jouw seksuele oriëntatie, genderidentiteit of hoe je jezelf uit.

Waarom zou ik een SOA zelftest bestellen?

Een SOA zelftest bestellen kan meerdere redenen hebben, zoals:

 • Je hebt klachten die mogelijk kunnen wijzen op een SOA. Zoals bijvoorbeeld: pijn bij het plassen, vreemde afscheiding of pus uit je penis.
 • Je bent seksueel actief geweest zonder condoom. Dit geldt ook voor orale seks.
 • Tijdens de seks is het condoom gebroken of van de penis afgegleden waardoor er toch huid op huid contact is ontstaan.
 • Je wilt beginnen aan kinderen of een nieuwe relatie, en wil seks hebben zonder condoom.
 • Je bedpartner heeft je verteld dat hij of zij een SOA heeft.

Een SOA test is aan te raden voor iedereen, ongeacht leeftijd. Onderzoek van het CBS in samenwerking met RIVM en SOA Aids Nederland toont aan dat zelfs ouderen (75+) seksueel actief zijn, net als jongeren (16-25).

SOA zelftest kopen

Nu je alle voordelen hebt gelezen van een SOA zelftest bestellen bij ikwilvanmijnsoaaf.nl hopen we dat je overtuigd bent om je soa test bij ons aan te schaffen. Om het toch nog even kort voor je samen te vatten: onze SOA testen zijn 100% anoniem, snel en betrouwbaar en wij testen op alle SOA’s. Bij een positieve test verzorgen we ook nog eens gelijk je behandeling. Makkelijker kan niet, toch? Bestel dus nu anoniem en snel jouw SOA thuistest bij ikwilvanmijnsoaaf.nl.