Waarom een SOA-zelftest bestellen?

Ik wil van mijn SOA af

Waarom kiezen voor een SOA-zelftest?

Het bestellen van een SOA-zelftest is een cruciale stap naar proactieve zorg voor je seksuele gezondheid. Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen waarom mensen, ongeacht leeftijd of seksuele oriƫntatie, kiezen voor een SOA-zelftest:

Alles over testen op SOA's

Inhoud

Ervaar je klachten die mogelijk duiden op een SOA:

Klachten zoals pijn bij het plassen, vreemde afscheiding, of pus uit de penis kunnen wijzen op een mogelijke SOA. Het is van groot belang om deze symptomen serieus te nemen en tijdig te onderzoeken.

Onbeschermde seks, inclusief orale seks:

Ongeacht het type seksueel contact is er altijd een risico op SOA’s. Het bestellen van een SOA-zelftest is een verstandige keuze na onbeschermde seks, inclusief orale seks. Zoals een deskundige op het gebied van seksuele gezondheid opmerkt:

Het is belangrijk geregelt te testen als je seksueel actief bent, want SOA’s kunnen schade aanrichten die je niet voelt, maar wel langdurige gevolgen kunnen hebben. Daarnaast, we geven SOA’s liever niet door, toch?!

Dus, als je seksueel actief bent, is het erg belangrijk om geregeld te testen. Better safe than sorry!

Condoomincidenten:

Als het condoom tijdens seks is gebroken of afgegleden, kan direct huid-op-huidcontact zijn ontstaan, wat het risico op het oplopen van een SOA vergroot.

Overweging van kinderwens of nieuwe relatie:

Bij het overwegen van een kinderwens of het starten van een nieuwe relatie, waarin seks zonder condoom aan de orde kan komen, is het verstandig om vooraf je SOA-status te kennen.

Partner heeft aangegeven een SOA te hebben:

Als je bedpartner aangeeft een SOA te hebben, is het raadzaam om jezelf te laten testen, zelfs als je geen symptomen ervaart. Preventief handelen kan verdere verspreiding voorkomen.

Aanbevolen voor iedereen, ongeacht leeftijd:

SOA’s zijn niet selectief en kunnen iedereen treffen. Ongeacht leeftijd en seksuele activiteit is het aan te raden om regelmatig op SOA’s te testen, zoals blijkt uit onderzoek van het CBS in samenwerking met RIVM en SOA Aids Nederland.

Het bestellen van een SOA-zelftest biedt een laagdrempelige en discrete manier om je gezondheid te monitoren en tijdig in te grijpen indien nodig. Het is een effectieve stap naar bewuste en verantwoorde seksuele gezondheid.

Weten of je een SOA hebt?

Bekijk de testen
  • Voor 11.30u besteld vandaag in huis.
  • Later? Voor 23.59u volgende dag in huis.
  • 100% anoniem en discreet verstuurd.
  • SOA test inclusief behandeling (indien nodig).
  • Geen wachttijd zoals bij huisarts of GGD.

Maak jij je zorgen?

Doe de online check en krijg binnen 5 minuten duidelijkheid. Onze check is zorgvuldig samengesteld door ervaren artsen en geeft 95% zekerheid.

  • Binnen 5 minuten duidelijkheid
  • 100% anoniem